Rakuske lyžiarske strediská začinajú sezonu.

I keď na Slovensku ešte vládne jeseň so všetkými jej farbami a daždivým počasím, vyššie položené lyžiarske strediská v majestátnych Alpach už hlásia otváranie sezóny. Tí z vás, pre ktorých znamenajú snežné radovánky životný štýl, už cítia zimu vo vzduchu a môžu zamieriť do Alpských lyžiarských stredisk


Tignes-Najznámejšie francúzske lyžiarske stredisko

holduje zimným športom prakticky počas celého roka. Tejto nesmiernej výhode vďačí ľadovcu, ktorý má neustále dobré podmienky. Hlavnú sezónu však oficiálne odštartovali 25. septembra. Dovtedy fungovala len časť vlekov, každým týždňom však pribúdajú nové zasnežené zjazdovky. Lyžovačka do konca novembra vás tu bude stáť od 29 do 32 eur na deň, týždenný lístok kúpite za zvýhodnených 182 eur. Koncom roka s príchodom sviatkov odštartuje aj hlavná časť sezóny a s ňou už aj vyššie ceny za 38 eur na deň. Výhodnejšou ponukou je kombinovaný skipas pre všetky zjazdovky v regióne, ktorý bude stáť 44,5 eura.
Do tejto sezóny si lyžiarské stredisko pripravilo horúce novinky. Prvou je otvorenie lanovky medzi Les Boissses a Le Lac. Nielen že dokáže previesť väčší počet pasažierov a premáva podstatne rýchlejšie, ale je aj ohľaduplnejšia k životnému prostrediu. Ďalším prekvapením je spolupráca s miestnymi kúpeľami. Tie ponúkajú buď zľavnené ceny zo služieb, alebo špeciálne grátis prídavky /napr. 45 minútová masáž po predložení skipasu/. Navyše sa so strediskom dohodli na predĺžení otváracích hodín, aby ste tu našli oddych aj po nočnom lyžovaní. Posledné vynovenie sa týka snowboard parku. Tými sú 300 metrový boardercross areál alebo nová skákacia sekcia.
 

Garmisch – Zugspitz- Jednoznačne najobľúbenejšie a najnavštevovanejšie lyžiarske svahy Nemecka

nájdete v dvojstredisku Garmish Classic a Zugspitz. Jeho oficiálne otvorenie prichádza s prvým novembrovým dňom. Výborne upravené zjazdovky tohoto lyžiarskeho strediska sú tej najlepšej kvality, na aké ste boli doteraz zvyknutí a pripravte sa na luxus najvyššej kvality! Heslom novej sezóny sa totiž stalo spojenie „lyžovačka ako na profesionálnych pretekoch pre každého“. Viac ako na technické novinky a otváranie nových dráh sa chcú v tomto lyžiarskom stredisku zamerať na dokonalosť tých terajších. Ešte lepšou úpravou ponúknu teraz podmienky, aké vytvárajú pri každoročných pretekoch svetového pohára, po všetky dni. Bude sa to týkať aj bežkárskych tratí.
Celodenný lístok v lyžiarskom stredisku Garmisch Classic bude stáť 34 eur, zľavy sú však pripravené pre rodiny, deti, tínedžerov a vysokoškolských študentov. Zugspitz je o 4 eurá drahší. K dispozícii sú aj niekoľkodňové skipasy, no keď hľadáte niečo viac, kúpte si Zugspitz Gold Card v cene za 75 eur na tri dni. Okrem zľavy na denné lyžiarske lístky máte aj zadarmo vstup do niektorých pamiatok, kúpalísk, výhody v kúpeľoch, reštauráciách alebo pri zimných adrenalínových športoch.


Kaprun – Kitzsteinhorn- Rakúsky ľadovec sa nachádza v salzburgskom kraji

a tunajšia lyžovačka je známa aj tým, že okrem zimných športov tu máte aj bohatý priestor pre kultúrne vyžitie. Sezóna sa otvára 6. novembra a pripravujú sa oslavy vo veľkom štýle. Na tento víkend 23-25 októbra je v tomto lyžiarskom stredisku totiž pripravená lyžovačka zadarmo a večer program s najlepšími rakúskymi a nemeckými dídžejmi. Ľadovec je ťahákom pre náročných lyžiarov, zatiaľ čo tí menej šikovní si môžu zájsť do nižších lyžiarských stredísk. Top novinkou je zrenovovanie najvyššie položenej lanovkovej stanice, kde sa bude nachádzať reštaurácia s výhľadom na Alpy, galéria a kino.
Najnovšia novinka v tomto lyžiarskom stredisku sa však spúšťa od 27. novembra a trvať bude do konca sezóny. Každú sobotu majú mladí ľudia do 19 rokov exkluzívnu zľavu a za denný lístok zaplatia len 10 eur. Sľubujú si od nej najmä zvýšenú návštevnosť rodín. Denný lístok pre dospelých stojí od 37,50 /mimosezóna do 19. 12./ do 42 eur /hlavná sezóna/. K dispozícii sú aj kombinované skipasy s lyžiarskym strediskom Zell Am See. Dvojdenné v hlavnej sezóne vyjdu na 80 eur.
 

Dolomiti Ski- Ďalším lyžiarským strediskom, ktoré otvára svoje zjazdovky, je talianske Dolomiti Ski.

Pozostáva z dvanástich menších stredísk, kde nájdete zjazdovky vhodné vhodné pre príležitostných lyžiarov, no aj Cortina D`Ampezzo s označením „luxusné“. I preto si ho obľúbili mnohé celebrity, ktoré pravidelne obliehajú svahy tohoto lyžiarskeho strediska najmä v období vianočných sviatkov. Celá paráda sa otvára 27. novembra a novinky pre túto sezónu sa týkajú najmä zefektívnenia dopravy lyžiarov. Najväčšie investície v tomto lyžiarskom stredisku putovali tentoraz do lanoviek, ktoré zabezpečia, že nemusíte stáť v dlhých radoch a venujete sa tak plynule len lyžovaniu. Denný lístok vás v hlavnej sezóne bude stáť 46 eur, týždenný 247. Zľavy sú pripravené pre seniorov a deti do 16 rokov.


          lyžiarske pobyty a zajazdy TU najdete za výhodné ceny

 

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK