NECHAJTE SVOJE STAROSTI a CHOROBY V KÚPEĽOCH

Dajte si v práci pár dní pohov a vyberte sa s priateľom/kou do kúpeľov. Nič to, že vás nič nebolí. Zrelaxujete, dáte si skvelú masáž, navštívite maserku alebo kozmetičku… Spolu si vychutnáte všetky tie veci o ktorých snivate. A domov sa vrátite ako hviezdy-krásny/a, plný/á energie a dobrej nálady.

 

Kupele na Slovensku- KUPELE BOJNICE

ležia v srdci Slovenska sú pokojným miestom, ktoré svojou polohou, klímou a zložením termálnych vôd vytvárajú ideálne podmienky pre liečebné procesy, regeneráciu a oddych svojich hostí. Kúpele Bojnice ležia v Hornonitrianskej kotline, na východnom úpätí Malej Magury vo výške 297 metrov nad morom. Z troch strán sú chránené pohoriami s bohatými listnatými a ihličnatými lesmi, preto majú priaznivé klimatické podmienky s priemernou ročnou teplotou vzduchu 9 ºC a 2000 slnečných hodín v roku. Kto je unavený dennou hektikou žitia a hľadá odpočinok pre telo a dušu, nájde tu to pravé. Termálne pramene a pôvabná príroda tu tvoria už po stáročia harmóniu.
Základom liečebných procedúr v Kúpeľoch Bojnice je prírodná, liečivá, hydrogén-uhličitanovo-síranová, vápnikovo-horčíková hypotonická akratoterma s teplotou od 28 – 52 ºC , ktorá vyviera z 9 prameňov s výdatnosťou 40 l/s z hĺbok 1200-1500 m. Akratoterma zlepšuje látkovú výmenu a imunologické reakcie v bunkách, funkčnosť tkanív, ich zásobovanie kyslíkom a tým celkový stav organizmu. Liečivá voda účinkuje pozitívne na vegetatívny nervový systém, predovšetkým jeho parasympatickú časť.

V kúpeľoch Bojnice sa liečia tieto choroby:
• choroby pohybového ústrojenstva
• nervové choroby

Kupele na Slovensku- KUPELE DUDINCE

Liečivá voda v našich najmladších kúpeľoch má podobné zloženie ako voda vo svetoznámych kúpeľoch Vichy, z ktorej sa vyrába kvalitná kozmetika. Ak patríte medzi ľudí ohrozených osteoporózou, môžete si objednať aj komplexný osteoporotický program. Novinkou kúpeľov je kryoterapia-liečba chladom.
Kúpele Dudince sú najmladšie slovenské kúpele, nachádzajúce sa v južnej časti stredného Slovenska, v nadmorskej výške 140 m, 17 km severne od Šiah, v povodí riečky Štiavnica, známe aj ako miesto s najvyšším slnečným svitom a miernymi zimami. Základom kúpeľnej liečby v Dudinciach sú vzácne balneologické vlastnosti minerálnej vody. Jedinečný obsah minerálnych látok v dudinskej vode ponúka širokú paletu liečebných procedúr. Okrem unikátnej vody v kúpeľoch nájdete pokoj, pohodu a čisté životné prostredie.
Kúpele Dudince sú ojedinelé pre zloženie prírodných liečivých zdrojov, ktoré sa vyznačujú vysokým obsahom plynov ako je sírovodík a oxid uhličitý, ktoré sa používajú pri liečbe reumatických a srdcovocievnych chorôb, ako aj stavov po úrazoch a operáciách pohybového ústrojenstva. Fyziologické účinky bazénových a vaňových kúpeľoch sú nasledovné:

• Hydrostatický tlak minerálnej vody je dôležitý činiteľ, ktorý ovplyvňuje krvný a lymfatický obeh podkožia.
• Nadľahčovanie organizmu počas procedúry spôsobuje odbremenenie zhybových štruktúr, čo má za následok uľahčenie pohybov najmä pri obezite.
• Reflexné a vazomotorické zmeny kože spôsobené dráždením všetkých receptorov pôsobením minerálnej vody.
• Resorbcia oxidu uhličitého a sírovodíka. Prejavuje sa najmä pri tzv. „sírnom hlade“ reumatikov.
• Celkové a nešpecifické účinky kúpeľa – liečebné efekty napomáhajú k vyrovnaniu a stabilizácii centrálnej nervovej sústavy.
• Termoregulačné zmeny, ktoré sú podmienené reaktivitou kožných ciev. Termoregulačný krvný obeh kože podmieňuje prevod kalórií z minerálnej vody do tela, čo prispieva k relaxácii svalov, šliach a tkanív.
• Psychologické účinky – prejavujú sa tým, že v kúpeľoch sa uľahčujú predtým nevykonateľné pohyby a ustupuje bolestivosť. To prispieva k odstráneniu depresií a negatívnych psychických nálad pacientov.
• Novinka : kryptoterapia

Kupele na Slovensku- kupele SKLENÉ TEPLICE

Neďaleko Banskej Štiavnice nájdete stredoeurópsky unikát-termálny kúpeľ v jaskyni. Teplé termálne pramene vyhrievajú aj jaskynný bazén. Ak máte suchú pokožku, ste na správnom mieste-tunajšia voda má hydratačný účinok.
 

 Kupele na Slovensku- kupele VYŠNÉ RUŽBACHY

Verili by ste, že prvé kúpele s bazénom tu postavili už v roku1595? Špecialitou kúpeľov je hipoterapia-liečebné jazdenie na koni. Nájdete tu tiež najväčšie travertínové jazierko na Slovensku. Kráter má priemer 20 metrov a hĺbku 3 metre.
 

Kupele na Slovensku- kupele SMRDÁKY

Kúpele na Záhorí poznajú najmä tí, ktorí trpia na kožné ochorenia. Zapáchajúce minerálne pramene majú najväčší obsah síry zo všetkých európskych kúpeľov! A môžete sa tu naučiť, ako sa správne starať o svoju pokožku.


Kupele na Slovensku- kupele TRENČIANSKE TEPLICE

Viete, že za zaujímavé turecké kúpele Hammam vďačíme svetovej výstave v Paríži ? Majiteľka kúpeľov sa v 19.storočí na svetovej výstave v Paríži inšpirovala modelom prepychového tureckého kúpeľa.
 

Kúpele na Slovensku- kupele PIEŠŤANY

Relaxovať môžete aj v našich najznámejších kúpeľoch, ktoré sa preslávili stále sa obnovujúcim liečivým bahnom. Viete, že bahenný,,zábal´´váži od5do70kg?Nemusíte sa však celí baliť do bahna, bahnisko máte aj v bazéne s prírodným dnom.
 

Kúpele na Slovensku- kupele TURČIANSKE TEPLICE

Čo tak vybrať sa do kúpeľov neďaleko Žiliny, ktoré patria medzi najstaršie v Európe? Na svoje si prídu romantičky, čakajú tu na ne voňavé kvetinové kúpele. No a potom si môžu zacvičiť vo vode v rytme viedenských valčíkov.
 

Kúpele na Slovensku- kupele LUHAČOVICE

V kúpeľnom mestečku na južnej Morave na liečbu využívajú17druhov minerálnych vôd, najznámejším prameňom je však Vincentka. Tunajšie vody majú nielen vysoký obsah minerálnych látok, ale aj voľný oxid uhličitý, preto patria medzi najúčinnejšie minerálky v Európe.


Kúpele na Slovensku- kupele BARDEJOVSKÉ KUPELE

patria k najkrajším kúpeľným mestečkám na Slovensku. Preslávili sa už v minulosti, najmä svojimi minerálnymi vodami, ktoré blahodárne pôsobia na tráviaci trakt. Prvá písomná zmienka o Bardejovských Kúpeľoch pochádza z roku 1247. V kúpeľoch sa liečila druhá manželka cisára Napoleóna I. – Mária Lujza, neskôr ruský cár Alexander I. a v roku 1895 cisárovná Alžbeta, zvaná Sisi.
Vysoká úroveň kúpeľnej liečby v Bardejovských Kúpeľoch ako aj tiché a pokojné prostredie vám zaručia strávenie príjemnej dovolenky, ktorá je obohatená o množstvo liečebných procedúr, v ktoromkoľvek ročnom období. Bardejovské Kúpele vám ponúkajú maximálny relax, tiché a očarujúce prostredie, kde zaručene načerpáte nové sily. Bardejovské Kúpele ponúkajú aj množstvo kultúrnych a športových aktivít vo voľnom čase.

V Bardejovských Kúpeľoch sa úspešne liečia tieto choroby:

- onkologické choroby
- choroby obehového ústrojenstva
- choroby tráviaceho ústrojenstva
- choroby látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou
- netuberkulózne choroby dýchacích ciest
- ženské choroby
Bardejovské Kupele už koncom 18. storočia zaradili medzi najnavštevovanejšie

Kúpele na Slovensku- KUPELE BRUSNO

ležia na strednom Slovensku, na Horehroní, 21 km severovýchodne od Banskej Bystrice smerom na Brezno, v jednom z postranných, zalesnených údolí Slovenského Rudohoria, na úpätí severných svahov Vepra v nadmorskej výške 424 m. Kúpele Brusno sa nachádzajú sa v úzkej doline obkolesenej ihličnatými lesmi. Ich poloha im určuje miernu, teplú a pomerne vlhkú podhorskú klímu.
Prírodným liečebným prostriedkom v kúpeľoch Brusno je prírodná liečivá voda. Vyvierajú tu pramene uhličitých, hydrouhličitanovo-sírových, vápenato-sodno-horečnatých, hypotonických studených minerálnych vôd. Základom liečby sú dávkované pitné kúry prírodnej liečivej vody a bazénové a vaňové kúpele v temperovanej minerálnej vode.

Kúpele Brusno sú známe už od začiatku 19. storočia. Ležia v prekrásnom horskom prostredí na úpätí severných svahov Vepra v nadmorskej výške 424 m. Ich poloha im určuje miernu, teplú a pomerne vlhkú podhorskú klímu.

 

V kúpeľoch Brusno sa úspešne liečia tieto choroby:
• choroby tráviaceho ústrojenstva - žlčníka, žlčových ciest, pečene, pankreasu
• choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou
• chorôby obehového a pohybového ústrojenstva
• choroby obehového ústrojenstva
• choroby obehového ústrojenstva
• choroby z povolania
 

Kúpele na Slovensku- KUPELE ČIŽ

Liečebný komplex Kúpele Číž - Jódové kúpele je vsadený do celoročne udržiavaného lesoparku, ktorý vytvára príležitosti na relaxačné prechádzky a oddych po liečebných procedúrach. Klimatické pomery kúpeľov aj ich okolia sú charakteristické zdravým slnečným, suchým a nedráždivým podnebím, vhodným aj na helioterapiu. Liečebný komplex je rozdelený na historickú časť, v ktorej možno obdivovať architektonicky zaujímavé dobové stavby a novšiu časť, ktorá nesie znaky modernej architektúry. Liečebné domy poskytujú možnosť ubytovania pre asi 220 pacientov, liečebný dom Milan je vyhradený pre detských pacientov v celkovej kapacite 60 lôžok.

Kúpele Číž pre liečebné účely sa využíva prameň Hygiea s prírodnou liečivou stredne mineralizovanou jódovou, chlorido - sodnou , hypotonickou minerálnou vodou s vysokým obsahom lítia a brómu. Vyviera spontánne z hĺbky 15,7 m o teplote 18 °C, celkovej mineralizácii 11 615 mg/l, pH 8,4, výdatnosť 70 l/min. Priemerná ročná teplota oblasti je 12,5 °C a relatívna ročná vlhkosť je 65%.
Slovenská republika je bohatá na výskyt prírodných minerálnych prameňov, na báze ktorýchvyrástli v minulosti mnohé významné kúpeľné strediská.Svojimi liečivými účinkami sa medzi najvýznamnejšie radia aj kúpele Číž. Jódové kúpele Číž sú vizitkou Gemera. Ležia na strednom Slovensku pri maďarských hraniciach na juhu okresu Rimavská Sobota v nadmorskej výške 174 m.

 

Pobyty - krása, wellness a romantika na výber pre Vas.

 

Skraslovacie pobyty pre zeny Wellness pobyty Romanticke pobyty

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK