Najlepší wellness pobyt najdete aj v roku 2013 na Slovensku.

Wellness pobyty a kúpele na Slovensku a v Európe

Dovolenku nemusíme tráviť len v blízkosti mora a oddychovať pod horucim slnkom a s chladeným drinkom na pláži. Dostupnejšou  formou relaxu sú wellness pobyty. Novodobý boom, ktorý nastal s ich navštevovaním zužitkovalo nejedno kúpeľné mesto. Vyberať si môžete nielen zo širokej ponuky cieľových destinácií, ale aj spomedzi zaujímavých služieb. Jednotlivé možnosti sa skladajú z kombinácií liečebných, relaxačných, posilňovacích, ozdravujúcich, ale aj skrášľujúcich či zoštihľujúcich služieb.

Overené značky aj nové wellness hotely

Najstaršie kúpele vznikli pred 600 rokmi. Liečiť si tu môžete zdravotné problémy, no určite vás upúta aj ponuka wellness pobytov. Vyberať si môžete z niekoľkých tematických zameraní. Hotely sú kombináciou starých tradícií a noviniek, ktoré dotvárajú luxusnú atmosféru. Ubytovať sa môžete pravdaže aj v lacnejších zariadeniach. Je len na vás akú možnosť si vyberiete. Romantický víkend ponúka napríklad Jáchymov. Počas troch dní budete mať v cene zahrnutý neobmedzený vstup do bazénov, vírivky a sauny. Ďalším bonusom bude aromatický kúpeľ pre dvoch, thajská masáž a pobyt v soľnej jaskyni. Rovnako atraktívne pobyty najdete v hoteloch Permon, Kontakt, Kaskady a ďalších.

Harmónia i čaro východu aj v Maďarsku

Náš južný sused Maďarsko má na svojom území taktiež niekoľko miest s liečivými prameňmi, tak ako aj u nás. Niektoré z nich sa nachádzajú pri dobre známom Balatone, iné nájdete rotrúsené po krajine. Zaujímavé je vždy ich zameranie. Maďari sa totiž rozhodli ponúkať rôzne zaujímavé alternatívy, ktoré vás upútajú už samotným názvom. Väčšina z nich má priamo v cene zarátanú polpenziu a ubytovanie. Relax dni v Soproni obsahujú okrem voľných vstupov do bazénov a sáun aj liečebnú masáž, Spa ošetrenie nôh, soľný peeling a aromatický kúpeľ. Zaujímavý je aj týždňový pobyt „aktívne osvieženie“ v kúpeľoch Hévíz. Na každý deň bude pripravená jedna procedúra. Čakajú na vás relaxačné vane, masáže, hodina pilates a k tomu niekoľko neobmedzených vstupov do zaujímavých priestorov celého hotela. Nebudete musieť ani preletieť stovky kilometrov, aby ste ochutnali čaro východu. To môžete vyskúšať už v maďarskom Balatonalmádi. Čakajú vás thajské masáže a opäť neobmedzené vychutnávanie si vodného sveta.

Francúzsko pre náročných

Ak vás doterajšia ponuka neuspokojila a vy hľadáte niečo viac, určite vás osloví Francúzsko. Za svetoznáme kúpele Vichy hovorí určite aj rovnomenná kozmetika, ktorá sa vyrába z miestnej jedinečnej vody. Krátkodobé pobyty zamerané len na rozmaznávanie vás a skrášľovanie vášho zovňajšku však budú stáť o čosi viac ako naše susedské krajiny. Ďalšia známa kúpeľná oblasť sa nachádza v Midi-Pyrenees, kde sa zameriavajú na liečenie detských chorôb, žalúdočných problémov a redukovanie obezity. Na výber máte medzi troj- alebo päťdňovými pobytmi. Sedemnásť rekreačných centier ponúka aj vernostné bonusy. V zime ich môžete skombinovať aj s lyžovačkou.

Tipy :

Jednotlivým wellness pobytom je prispôsobená aj strava. Na výber si dajte  hlavne zdravé jedlá, ktoré dopomôžu k celkovému relaxu tela.

Niektoré hotely sa zameriavajú aj na pobyty pre rodiny s deťmi. Časť služieb ako bazény alebo sauny môžete stráviť spolu s nimi. Počas masáži a špeciálnych procedúr sa vám o ne postarajú hoteloví animátori.


Pri výbere pobytov sa zameriavajte na doplnkové služby a popisy jednotlivých procedúr. Pokiaľ vstupy do vodného sveta sú niekde neobmedzené, inde ich časovo limitujú a niekde ich dokonca zarátajú ako jednu z procedúr. Je rozdiel, pokiaľ ich dostanete ako bonus k ubytovaniu a potom si môžete vychutnať rôzne masáže a špeciálne vírivky.

 

Wellness pobyty Slovensko

Ak si chcete užiť wellness pobyt bez dlhšieho cestovania, alebo lacný wellness pobyt cez predlžený vikend, mame aj na Slovensku viac ako 50 wellness hotelov rozných kategorií a vybavenia wellnes sveta..Od základného bazena a sauny až po saunové svety s 10 saunami a virivými bazenmi Z väčšiny regionov sa da dostať do najbližšieho do 2 hodin autom.

Keďže pomaly konči hlavná sezona dovoleniek a záujem sa presuva na wellness pobyty je dobre si takyto pobyt vybrať a rezervovať aspoň 2-3 týždne dopredu.

Cenová ponuka wellness hotelov na Slovensku začina na 20 Eur za noc pre dospelú osobu a konči okolo 100 Eur. Pri dlhších pobytoch na 3 noci a viac mate možnosť najsť aj lepšiu akciovu cenu. Ak sa chystate na wellness pobyt na Slovensku aj s menšími deťmi je lepšie z dôvodov že rodinné izby sú v menšom počte si takyto pobyt rezervovať ešte skôr  ako bežný. Tiež bude stupať záujem o wellness pobyty, ktoré majú blizko lyžovanie alebo lyžiarské středisko.

 

Pobyt vo väčšine z týchto hotelov možete najsť u nášho partnera RELAXOS, kde si možete prečitať aj recenzie hotelov

Medzi najnavštevovanejšie wellness hotely na Slovensku patria :

 

            Hotel Grandhotel Bellevue****Starý Smokovec Výsoké Tatry

            Hotel Aphrodite****Rajecké teplice

          Penzión U Mlynárky***Dudince

UROBTE SI Z DOVOLENKY  ELIXÍR MLADOSTI ?

Všetci po ňom tužia a vedci sa pokúšajú vyrobiť no niektorí ľudia ho už objavili

Poznáte ľudí, ktorí vyzerajú, akoby nestarli? Majú zvláštne čaro, vyzerajú výborne, vyžarujú optimizmus a dobrú náladu. Je pre nich prirodzené, že sa radujú zo života, sú v kondícii a nedovolia stresu, aby ich pohltil. Inšpirujte sa ich životným štýlom.

Vnímajte krásu

Pri pohľade na krásne veci sa vám rozžiaria tvár i myseľ. Človek, ktorý dokáže vnímať krásu aj počas obyčajného dňa, vyzerá akoby nestarol. Veď okolo nás je toľko obdivuhodných vecí! Všímajte si napríklad krásny východ či západ slnka. Raz za týždeň si kúpte do kancelárie alebo domov obyčajnú rozkvitnutú kvetinu. Pri pohľade na ňu určite pookrejete.

Vo víre spoločnosti

Vždy, keď je to možné, nájdite si čas na malé posedenia s kamarátkami alebo s človekom, ktorého máte radi. Môžete spolu zájsť napríklad na kávu alebo zažiť príjemné chvíle na koncerte či v divadle. Vyhýbajte sa samotárskemu spôsobu života. Každý z nás sa predsa potrebuje porozprávať o svojich názoroch či problémoch. Ak sa začnete stretávať aj s mladšími ľuďmi, určite pri nich omladnete aj vy!

Myslite pozitívne

Sú ľudia, ktorí ani v najťažších chvíľach života nestrácajú hlavu. Stále ich hreje svetielko nádeje, že nakoniec sa všetko skončí dobre. Pozitívnym myslením si dodávajú energiu a svoje problémy tak riešia ľahšie. Okrem toho, zachmúrená tvár robí človeka omnoho starším. Ľuďom s mladíckym výzorom nikdy nechýba iskra v oku a príjemný úsmev na tvári. Uvidíte, že s optimizmom dokážete aj vy hory prenášať!

Odstráňte stres

Nadmerný stres spôsobuje, že človek starne oveľa rýchlejšie. Zaťažuje nielen psychiku, ale spôsobuje aj nerovnováhu organizmu. Ak ste pod vplyvom stresu, ste omnoho náchylnejší na vznik rôznych chorôb. Dokonca sa môže stať, že sa ráno zobúdzate vyčerpaní a nervózni. Nájdite si preto čas na vedomé uvoľnenie. Pripravte si kúpeľ a  relaxujte. Zapáľte si sviečku a pustite si meditačnú hudbu. Nemyslite na problémy, preciťujte blahodarné uvoľnenie celého organizmu.

Starnutie sa začína v hlave

Svieža myseľ nemá kedy starnúť. Nezaoberajte sa v mysli tým, že ste zo dňa na deň starší, ale užívajte si každú hodinu dňa. Vyskúšajte si vždy ráno precvičiť aj mozgové závity. Pomôže vám to udržať sviežu myseľ po celý deň. Náš tip :cestou do práce si skúste zapamätať päť poznávacích značiek áut, ktoré okolo vás prefrčia. Keď prídete do práce, spomeňte si na ne a zapíšte si ich na papier. Pokúste sa ich spamäti zopakovať aj počas obednej prestávky. Uvidíte, aká je to zábava!

Udržte si zdravú hmotnosť

Nadváha zaťažuje celý organizmus a urýchľuje starnutie. Ak chcete omladnúť, zaraďte do svojho jedálneho lístka najmä čerstvú zeleninu a ovocie. Pomôžu vám zahnať chuť na sladkosti, ktorým by ste sa mali čo najviac vyhýbať. Budete sa cítiť oveľa lepšie, ak vaša strava bude ľahká a rozmanitá.

S alkoholom opatrne

Ak pijete pravidelne alkohol, skúste ho obmedziť na minimum. Stačí, ak si doprajete jeden dvojdecový pohárik kvalitného červeného vína. Vďaka antioxidačným vlastnostiam organizmu len prospeje. Vaše telo však alkohol na život vôbec nepotrebuje.

Hýbte sa!

Ak celý deň ležíte na slnku alebo pod slnečnikom či pri bazene,, skúste si ukradnúť trochu pohybu. Nemusíte hneď začať zhurta a športovať celý deň. Na začiatok stačí, keď sa prejdete kus cesty pešo alebo namiesto hotelového výťahu použijete schodisko. Ak sa predsa len rozhodnete pravidelne cvičiť, vyberte si pohybovú aktivitu, ktorá vám spôsobí radosť. Ideálne je, ak sa jej budete venovať pravidelne aspoň 30 minut.

Nezabúdajte piť

Koľko vody ste dnes vypili? Tie dve-tri kávy a polievku do toho nepočítajte. Počas dňa by ste totiž často mali pochlipkávať stolovú vodu, minerálku, nesladené bylinkové čaje. Skúste vypiť 7až 8pohárov vody denne. Keď na to zabúdate, urýchľujete proces starnutia. Organizmus trpí nedostatkom vody a,,prepína sa´´na krízový režim, ktorý po dlhšom čase môže prerásť do zdravotných komplikácií.

   v  i   a    c



 

 

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK