Letenky a ubytovanie v Moskve je šanca na veľký zažitok...

 

Chcete zažiť luxus a biznis v ruskom prevedení, urobte si letecký výlet do metropoly Ruska Moskvy, kupte si zavčasu letenky so zľavou, no nezabudnite na ubytovanie pretože Vám aj 100 Eur v niektorých slušných hoteloch bude malo. Letenky si objednájte zavčasu aby bol dobrý výber a vy ste mohli kupiť lacné letenky.

 

Neskrotne bohatá Moskva.

 
Moskva dnes ohuruje znalcov jej histórie. Dynamikou architektonických zmien i posunov v infraštruktúre súťaží s ázijskými tigrami.

Jedenásťmiliónový megalopolis okolo nemennej siluety Kremľa nemilosrdne oslobodil vírus globalizácie. Bývalé široké slovanské duše udupáva cynizmus biznisu za každú cenu. Odvrátená tvár každej demokracie.

arbat1.jpg

Milícia pred hlbočiznými pohyblivými eskalátormi striehne, aby sa do siete metra nedostali matky s maličkými deťmi.

„Niektoré zákony z vyspelých krajín sa už aj u nás uplatňujú dôsledne. Deti neslobodno zneužívať," vraví taxikár Boris. Vzápätí prudko pribrzdí svoju Toyotu. Na diaľnici z letiska Domodevovo si všimol neveľkú škatuľu medzi zvodidlami. Policajný radar mu už neraz vybrakoval peňaženku. „Voľakedy sa dalo s policajtmi zjednávať.

Teraz sa boja agentov-provokatérov, čo ich môžu dostať do galiby. Žiadne žarty."

V Moskve je registrovaných osem miliónov osobných áut.

 

Zápcha, zvaná propka, sa rozsahmi nelíši od dopravných systémov v okolí Tokia alebo v Kalifornii.

Borisova Toyota stovkou pretína Moskvu z juhu na sever. Hneď za križovatkou s obchvatom MKAD (Moskovskaja koľcevaja avtodoroga) sa stále hustejšie vypínajú k horizontu futuristické stavby zo skla, ocele a mramoru. Veľkorysosťou pripomínajú Peking v eufórii pred olympiadou 2008. Širšie centrum obkolesil reťazec hypermarketov z celého sveta.

 

domy4.jpg

Tretí Rím?

 Na prahu tretieho tisícročia sa napĺňa idea o Moskve ako treťom Ríme. Starší „grad", ktorý pred tatárskym zničením založil Jurij Dolgorukij v roku 1156, sa zbavuje puchu totalitných ulít.

Mesto je čisté ako nikdy predtým, na chodníkoch sa belejú nové dlažby, na cestách nečíhajú výmole. Ľudia sa obliekajú elegantnejšie, mátohy podľa jednotného strihu vymizli.

„Žiadny problém, okrem dolárov a eur berieme anglické libry, môžete zaplatiť aj kartou," upokojuje hostí plynulou angličtinou mladý čašník v reštaurácii neďaleko Bieloruskej železničnej stanice. Okrem jemného pánskeho parfumu šíri príjemnú atmosféru.

Žiadny ostrý „duch" nastriekaný na prepotené podpazušie. A hlavne ochota, ktorú u jeho kolegov ešte pred pár rokmi nahrádzala arogancia. Pri jeho úsmeve sa hosť ľahšie preberie aj z mdlôb cenového šoku.

Štandardný šalát Ceasar a malé krušovické pivo vyjde takmer na sedemsto rubľov. Pre ľahšie rátanie, toľko ako bývalých slovenských korún. Malé pivo za dvestopäťdesiat.

 

pamanik.jpg

Najdrahšie veľkomesto

Rýchlejšie ako totálnou modernizáciou a všeobecnou kultiváciou mesta sa Moskva vyhupla na čelo rebríčka najdrahších miest sveta. Závratne, suverénne. Jednosmerný lístok na metro z voľakedajšej päťkopejkovej normy sa predáva za 25 rubľov, čiernobiely denník Sport Ekspress v archaickej grafickej úprave vyletel na 35 rubľov, denníky za posledných 20 rokov zdraželi zhruba tristonásobne.

„Keby na to biznismeni nemali, ceny by nerástli. Človek musí chytiť vlnu, inak neprežiješ," svetácky ubezpečuje ruský novinár. Nemá ešte tridsať rokov, ale vozí sa na veľkej Mazde. Voľný čas zvykne tráviť v bujarej spoločnosti novej mládeže. Tá sa v metre odlišuje od mlčiaceho okolia otvorenými fľašami piva nad hlavou, rozgajdanými džínsami a provokáciami smerom k osamelým ženám. blazeny.jpg

Milicionári na perónoch metra hodinu pred polnocou nasadzujú pohotovostný postoj. Napoly rozkročení s rukami na konci obuškov. Narušenia verejného poriadku sú bežné.

„Toto mesto nestrávilo rýchlu cirkuláciu obrovských peňazí. Na jednej strane samo zbohatlo a na druhej rozdelilo spoločnosť do nezmieriteľných kontrastov. V širokej ponuke hotelových programov beží zaujímavý dokument BBC. Konštatuje, že v Moskve dnes žije viac boháčov, než existuje luxusných bytov. Práve na realitnom trhu sa roztáča závratná devalvácia peňazí.

Základná príčina tkvie v norme zo sovietskej histórie. Podľa nej postačovali tri štvorcové metre na osobu. Dnes predávajú noví Rusi byt v hodnote päť miliónov dolárov za pol milióna. Zvyšných 4,5 milióna si dorovnajú v hotovosti. Ruská oligarchia si stanovila odmerky na peniaze.

                                                         letenky a ubytovanie v Moskve nájdete tu

 

Čítajte viac: https://cestovanie.sme.sk/c/5627193/neskrotne-bohata-moskva.html#ixzz14dXctL81

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK