Lacná lyžovačka, može byť aj v zahraniči

Čas lyžovačiek sa pomaly blíži a priaznivci rýchleho pohybu na lyžiach či skateboarde, začínajú plánovať a zisťovať kde sa dá otvoriť sezónu za prijateľnú cenu. Samozrejme že lyžovačka v Rakusku alebo Taliansku ma svoj ,,cveng,, no na druhej stráne vyžaduje plnšiu peňaženku,. Čo s tým ak Slovenské svahy už mate zjazdené a tužíte po niečom novom ?
Jedným typom na dobrú a lacnú lyžovačku može byť Poľska strana Tatier. Najbližšie je tu stredisko HAWRAŃ v Jurgowe Panoramio o pár kilometrov ďalej KOZINIEC v Czarnej Góre.
HAWRAŃ ponúka vleky Tatrapoma a lanovú dráhu Tatrapoma Gama (4-sedačka), nočné lyžovanie do 22.00h, parkovanie zadarmo, občerstvenie a pod.

 KOZINIEC má len 4-sedačkovú lanovú dráhu Tatrapoma Gama a malý detský vlek Tatrapoma. Rovnako ponúka nočné lyžovanie do 22.00h, parkovanie hneď pri svahu zadarmo a občerstvenie je samozrejmosťou.
Takýto vzdialený výlet sa nepredraží na benzíne – ak v Poľsku aj natankujete Pri plnej nádrži cesta tam aj späť je skoro zadarmo. Stačí si pozrieť aktuálne ceny benzínu na www.cenapalyw.pl
Na naozajstný štart sezóny v najvyhľadávanejšom stredisku poľských Tatier v Zakopanom, ktoré býva nazývané zimnou metropolou Poľska, si však lyžiari budú musieť počkať. A to pravdepodobne až do decembra, kedy by mala začať fungovať aj modernizovaná lanovka na Kasprowy Wierch, kde sa nachádzajú najobľúbenejšie terény poľských lyžiarov. "Návštevníkov zvezieme na vrchol za 12 minút, o polovicu rýchlejšie než doteraz. Za hodinu vyvezieme 360 osôb Celkovo tu zjazdovky merajú asi 15 kilometrov, najčastejšie však lyžiari využívajú zhruba dvojkilometrový, najvyššie položený úsek.
Okolie Zakopaného ponúka množstvo svahov aj pre menej pokročilých a začínajúcich lyžiarov. Strediská nakúpili nové zasnežovacie stroje a predĺžili trate. Konkurovať chcú predovšetkým slovenským centrám. Celodenný skipas stoji od 40 do 70 zlotých. "Chceme, aby návštevníci boli spokojní u nás a neutekali na Slovensko." uviedol Zbigniew Markowski z lyžiarskeho strediska Kotelnica Bielczańska.
S českými ski-centrami zase bojujú o zákazníkov poľskí hoteliéri a prevádzkovatelia vlekov v Krkonošiach. Mesto Szklarska Poreba neďaleko česko-poľských hraníc na svojich stránkach informuje, že má najlepšie stredisko pre beh na lyžiach v Poľsku. Centrum na poľskej strane Krkonôš ponúka 150 kilometrov bežeckých trás s rôznym stupňom obtiažnosti. Sú prepojené s českými trasami a spolu merajú okolo 200 kilometrov.
Česi jazdia do Poľska aj za zjazdovým lyžovaním. Dôvodom sú menšie fronty na vleky a nižšie ceny. V Harrachove stojí celodenný lístok v sezóne 550 - 600 korún a v Porebe takmer o sto českých korún menej. V Harrachove je k dispozícii sedem kilometrov zjazdoviek a v Porebe jedenásť kilometrov.

Pri platení je lepšie používať platobnú kartu.. Vlastne by nebolo treba, ale kurz ktorý vám väčšinou poľský kšeftár v kase ponúkne, vás od platenia Eurom určite odradí.


 

           Tu ubytovanie podľa lyžiarských stredisk

        CHATY, PENZIONY a HOTELY aj v Poľsku

  tu po kliknutí hľadajte vľavo dole lyžiarské strediska

  tu najdete viac ako 500 ubytovaní s lyžovaním do 1 km

Tu si výberiete, máme  pre Vás 877 pobytov v 226 hoteloch 

na Slovensku, v Čechach, Maďarsku či Rakusku...

TERAZ AKCIOVE CENY

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK