Lacná exotická dovolenka v Thajsku.

 

V čase, keď je u nás najnevľúdnejšie jesenné pochmurné počasie, začína sa v Thajsku turistická sezóna, ktorá trvá až do jari.

Ak sa rozhodnete do Thajska cestovať na vlastnú päsť, bez cestovnej kancelárie, máte už najvyšší čas zháňať si letenku. Od polovice novembra sa tam končí monzúnové obdobie a začína sa ideálne počasie na kúpanie, potápanie a objavovanie tejto bizarnej exotickej krajiny.

Aj keď cestovky núkajú mimo hlavnej turistickej sezóny, ktorá vrcholí v období Vianoc, výhodné last minuty, skutočné čaro Thajska objavíte určite lepšie ako individuálny turista. Ak sa vám podarí zohnať výhodný let do Bangkoku, takýto spôsob cestovania nebude pre vás ani drahý, lebo v samotnom Thajsku určite veľa neminiete. Kvalitné pouličné občerstvenie a lacné, ale pritom čisté hotely vám umožnia prejsť túto krajinu s minimálnymi výdavkami.

Dobrodružstvo v Bangkoku

Byť v Thajsku a nevidieť Bangkok je asi rovnaký hriech, ako navštíviť Francúzsko a vynechať nParíž. Táto rušná exotická metropola ponúka pestrú zmes tradičnej kultúry, sexturizmu a tých najúžasnejších gurmánskych pochúťok, aké si len možno predstaviť. Bizarné exotické jedlá nenájdete len v luxusných reštauráciách, ale aj priamo na ulici.

Napríklad v rušnej štvrti China Town, kde to všade rozváňa koreninami. Pouliční kuchári vás možno ponúknu pečeným psíkom na ražni alebo omáčkou ochutenou aromatickými chrobákmi, ale nájdu sa tu aj oveľa civilizovanejšie lahôdky. Napríklad pekelne štipľavá polievka Tom Yum s obrovskými krevetami. Na pikantnosť tohto jedla si síce treba najprv zvyknúť, ale keď sa jej vaše chuťové bunky po chvíli prispôsobia, zaručene neoľutujete.

Posilnený dobrým jedlom určite dostanete chuť vydať sa na prehliadku mesta. Môžete si na to prenajať klasický taxík alebo motorizovanú rikšu, takzvaný tuk-tuk. Cenu je dobré zjednať v oboch prípadoch dopredu, aby vás náhodou, keď dorazíte na miesto, nepríjemne neprekvapila.

obr_2.jpg

Veľký palác v Bangkoku

Chrámy a nevestince

Málokde môžete vidieť vedľa seba toľko duchovnosti a zároveň hriešnosti, ako práve v Thajsku. Samotný Bangkok je centrom jedného i druhého, v meste je vyše 300 budhistických chrámov a svätýň a asi najviac predajných dievčat na štvorcový meter v juhovýchodnej Ázii.

Hoci prostitúcia je v Thajsku oficiálne zakázaná, sexturizmus tu bujnie nielen vo vykričanej štvrti Patpong, ale aj v na prvý pohľad celkom slušných podnikoch. Zvláštne je, že na každom, aj tom najhriešnejšom mieste, nájdete oltárik s kvetmi, vonnými tyčinkami a posvätnými soškami Budhu. Jednoducho Thajčania žijú v duchovnej sfére rovnako intenzívne ako v materiálnej a prikladajú obom rovnakú dôležitosť.

Miestne chrámy majú úžasnú atmosféru, mimoriadne mysticky pôsobí najmä Wat Trimit v Bangkoku – Chrám zlatého Budhu s obrovskou sochou majestátneho božstva z rýdzeho zlata. Menej veľkolepé, ale rovnako pôsobivé svätyne nájdete aj na thajských ostrovoch, kam turisti bežne chodia hlavne za kúpaním a zábavou. Nájdete tam však aj kus nádhernej prírody a božský pokoj. Záleží len na vás, čomu dáte prednosť.

obr_3.jpg

trhovisko na vode

Ostrovy a ostrovčeky

Keď sa pobrežie thajských letovísk spamätá z monzúnov a rozvírený piesok sa opäť pokojne usadí na morskom dne, voda je teplá a priezračná, ako stvorená na šnorchlovanie a potápanie. Jednotlivé ostrovy majú rozmanitú atmosféru – rušný Phuket, pokojný Koh Samui alebo rajský Phi-Phi, kde sa nakrúcal film Pláž s Leonardom Di Capriom – každý z nich je krásny iným spôsobom. Cestovať na ne môžete miestnymi aerolinkami z Bangkoku, ktoré prevážajú turistov v malých lietadielkach s pôvabnými letuškami alebo, ak máte dobrodružnú povahu, autobusom.

Diaľkové autobusové linky premávajú z Bangkoku do všetkých kútov Thajska, sú cenovo veľmi výhodné, a hoci na prvý pohľad vyzerajú nezvyčajne exoticky a zrejme v nich nestretnete žiadneho belocha, sú aj veľmi pohodlné. Takýmto spôsobom sa dá krajina spoznať detailnejšie ako z lietadla. V cene cestovného je aj občerstvenie, ktoré väčšinou nepozostáva len zo suchého jedla, ale aj z obeda v reštaurácii, kde sa najete za jedným stolom s ostatnými cestujúcimi. Teplé jedlo by totiž Thajčania nevynechali za nič na svete, prestávka naň je pre všetkých prepravcov úplnou samozrejmosťou.

Keď dorazíte na svoj vysnívaný ostrov, vychutnajte si naplno relax v thajskom štýle. Miestne wellness centrá ponúkajú masážne procedúry, po ktorých sa budete cítiť ako znovuzrodení. Vďaka vlhkému podnebiu budete mať pleť ako bábätko aj bez toho, aby ste si ju museli krémovať a vďaka miestnej výdatnej, ale pritom nízkotučnej strave prirodzene stratíte tukové vankúšiky bez akéhokoľvek úsilia. Po návrate z Thajska budete zaručene ako vymenení a s veľkou pravdepodobnosťou sa sem budete radi vracať.

obr_4.jpg                                                Koh Samui

 

                    tu ceny za letenky do Thajska a ubytovanie

 

zdroj : https://cestovanie.sme.sk/c/5588564/thajsky-raj.html

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK