Kúpele a kúpeľný cestovný ruch je na Slovensku jedna z najobľúbenejších foriem cestovného ruchu.

 Okrem tradičných liečebných pobytov sa v súčasnosti využívajú aj relaxačné wellness pobyty.

 SR sa vo svete spája s renomovanými kúpeľmi, ktoré sa špecializujú na liečenie rôznych indikácií. Naše kúpeľníctvo patrí kvalitou svojich komplexných služieb medzi najvyspelejšie v Európe.

Z celkového počtu hostí v slovenských kúpeľoch je až 40 percent zo zahraničia, predovšetkým z krajín Európskej únie. Medzi najpočetnejších patria nemeckí klienti, potom Česi a na treťom mieste sú rakúski a poľskí klienti.

Medzi najkvalitnejšie slovenské kúpele patria Piešťany, Trenčianske Teplice a Rajecké Teplice. Medzi obľúbené patria aj Bardejovské kúpele, kúpele Brusno či Sklené Teplice.

Na Slovensku je približne 1600 minerálnych a termálnych prameňov a 25 kúpeľných miest. Liečivé vody pomáhajú pri znižovaní hladiny cukru v krvi, pri chorobách dýchacích ciest a pod. Síranové alebo sulfátové vody napomáhajú pri liečbe chorôb pečene a pankreasu. Liečivé vody v kupeľoch s teplotou vyššou ako 25 stupňov Celzia pomáhajú pri akútnych zápaloch dolných močových ciest a pri obličkových kameňoch. Minerálne vody sú v kupeľoch významné aj z hľadiska dodržiavania pitného režimu.

Úbytok tradičných hostí v piešťanských kúpeľoch nahradili Slováci
Úbytok hostí kupeľov z Nemecka a Česka, ktorí pre kúpele predstavujú tradičnú klienteluminuly rok nahradili Arabi a Slováci.

Následky svetovej hospodárskej krízy pocítili aj naše kúpele Slovenské liečebné kúpele (SLK) Piešťany majú z Česka a Nemecka približne 30% pokles hosti kupeľov. Naopak, hotelové prevádzky zaznamenali narast arabských a slovenských klientov kupeľov .

Kupele Piešťany spolupracujú s 5 zdravotnými poisťovňami v SR a s polovicou poisťovní v ČR. Majú dokonca uzatvorené aj 2 zmluvy s poisťovňami v Nemecku.

Prebiehajúca kríza výzvou pre nové služby. Ponúkajú akciové pobyty pre individuálne subjekty ako aj pre obchodných partnerov - cestovné kancelárie (CK). "Tento rok SLK Piešťany prvýkrát využívajú last minute ponuky, keďže trend ukazuje, že väčšina ľudí si momentálne kupuje dovolenku na poslednú chvíľu
Na stránke tiež nájdete sekciu s aktuálnymi akciovými ponukami, nielen v kúpeľoch Piešťany, ale aj v iných kúpeľoch na Slovensku, Česku, Poľsku, Rakúsku a Slovinsku.

Slovenské kúpele sa predstavili rusky hovoriacej verejnosti
Európa volá po výraznejšej realizácii programov zameraných na prevenciu. A práve Slovensko ponúka produkt so silným medicínskym zázemím, ktorý sa darí dobre vyvážať do zahraničia.

Sú to naše kúpeľné mestá Bardejov, Vyšné Ružbachy, Lúčky, Piešťany, Trenčianske Teplice a Turčianske Teplice, ktoré v navštívili ukrajinskí a ruskí touroperátori.

Mali možnosť spoznať zdravotný turizmus na Slovensku a popritom navštíviť historické pamiatky kúpeľných miest a ich okolia akými sú napríklad Staroľuboviansky hrad a skanzen, splavovať po rieke Dunajec, pozrieť si rekreačné strediská vo Vysokých Tatrách ako aj vyskúšať niektoré procedúry priamo v kúpeľoch.

Predstavitelia SACR sa domnievajú, že práve kúpeľné spoločnosti patria medzi najlepšie pripravené realizovať preventívne programy pre domácu a zahraničnú klientelu.

Prevencia je veľmi dôležitá a netreba ju zanedbávať hlavne v prichádzajúcom jesennom a zimnou období. Doprajte si relax v teple a pohodlí kúpeľov z našej ponuky.

 

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK