Chaty na predaj alebo prenájom a ubytovanie na šírave ponúkajú majitelia chát aj penzionov.

V okolí šíravy na Zemplíne su v peknom prostredí stovky chát niektoré sú na predaj alebo prenájom. Výhodou tejto celej lokality je blízkosť okr. Mesta Michalovce po dvojprudovej ceste to je autom za 10 minút. Chaty na šírave sú veľakrát skôr rekreačné domy sú murované , väčšinou z tehál alebo kvadier a majú 4 a viac izieb.
Odhadom je pri šírave 50 chát na predaj a okolo 100 na prenájom.
Hlavné lokality sú Lúč, je to skôr tichšie stredisko s peknými plažami a prístupne väčšinou aj v zime. Sú tu 3 reštauracie jedná v penzione Dolina otvorená celoročne.
Ďalšou lokalitou je Viňanka, chaty sú svahu nad šíravou s pekným výhľadom, no trochu ťažším prístupom v zime. Ďalšou lokalitou je medvedia hora kde je tiež viac ako 100 chát rôznej veľkosti . Tu sú chaty skôr ukryté v lesíku a len malo ma výhľad na šíravu. Z hľadiska služieb je blízko penzión Salaš kde sa dá celoročne najesť a občerstviť. Ďalšou a najväčšou lokalitou sa tiahne od obce Kaluža po obec Klokočov kde sa nachádza tiež viac ako 100 chát väčšinou murovaných. Niektoré chaty –domy majú všetky siete t.j vodu, elektrinu, plyn aj kanalizáciu a sú prístupné celý rok.
Pri stredisku Kamenec sú chaty, ktoré majú v blízkosti pekný penzión Juliana s reštauráciou aj bazénom. Je tam tiež hotel Chemes, kde sú tiež bufet, biliard a bazén. Do tretice môžu navštíviť hotel Poštár s podobnými službami otvorený celoročne. Do možnosti občerstvenia a posedenia v stredisku kamenec čoskoro pribudne pekné zrekonštruovaný hotel Glamour pri mole a s plážou.
Ceny chát na predaj sa v týchto lokalitách pohybujú od 30 000 do 70 000 Eur, pričom rodina ktorá sa rozhodne takto bývať kúpi rovnakú nehnuteľnosť oproti okr. mestu Michalovce za polovičnú cenu. Tuto možnosť už aj čoraz viac využívajú, a odhadom 50 chát- domov je celoročne obývaných. Ceny za prenájom chaty sa pohybujú od 50 do 120 Eur za celú chatu pre 4 až 15 osôb na noc. Ak nie ste až taký romantik môžete si kúpiť starší domček v obci Vinné, Trnava nad Laborcom, Kaluža , Klokočov alebo Kusín a urobiť si chalupu. Ak využijete tuto možnosť nájdete na našej stránke chaty na predaj, aj chaty na prenájom.
 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK