Cestovné kancelárie ponúkajú stale široký výber Last minute

Chceli ste zbaliť kufre a vycestovať na dovolenku k moru, no stále ste to odkladali ? Alebo podľa skúsenosti viete, že v septembri je letná dovolenka lacná a prijemná. Nemali by ste už dlho váhať. Cestovné kancelárie hlásia dopredaj zájazdov a sezonné ponuky, keď je dovolenkárov najviac, sa rýchlo míňajú. Záujem o dovolenku a Last minute aj v septembri pretrváva.

 

Ak teda niekto plánujete ísť na dovolenku napríklad v septembri, oplatí sa kúpiť si zájazd či Last minute teraz, nie až tesne pred odchodom,
Záver letnej sezóny
Čo sa týka predaja počas roka, to býva rôzne. Klienti sa sústreďujú predovšetkým na zľavy – a to first moment, teda kúpu zájazdu v predstihu, počas zimných mesiacov, alebo last minute – teda kúpu zájazdu na poslednú chvíľu, týždeň alebo niekoľko dní pred odchodom.
Z finančného hľadiska sú zájazdy a last minute týždeň pred odchodom, alebo dokonca deň či dva pred odchodom, naozaj za veľmi nízku cenu, aj tam je ponuka dostatočne široká, že je možné si vyberať."
Je to situácia, ktorá sa opakuje každý rok. "Slováci si zatiaľ len pomaly zvykajú chodiť v júni a septembri na dovolenku. Dovolenka sa stále spája s letom a letnými prázdninami a zatiaľ ani tí, ktorí chodia na dovolenky bez detí, si len zvykajú ísť v iných termínoch ako v júli a auguste.
Všeobecné pravidlo v tomto prípade znie – pokiaľ sa chystáte na dovolenku počas hlavnej sezóny, ušetríte skôr nákupom vopred. Keď si ju naplánujete až po prázdninách, vyjde lacnejšie, pokiaľ ju budete kupovať až tesne pred odchodom, čiže Last minute či ultra Last minute.

Topky tohto leta
A o aké ciele- krajiny je tento rok najväčší záujem?
Stále vedie Chorvátsko, mnohé cestovné kancelárie ho propagujú ako krajinu, v ktorej sa nachádza "slovenské more". Pre slovenských klientov je pomerne blízko, bez problémov dostupné autom a aj cesta autobusom je časovo prijateľná. Dôležitým kritériom pri výbere Chorvátska je tiež cena. Pretrváva záujem Egypt, grécke ostrovy, ale aj pevninu, ďalej Tunisko a Španielsko, väčší záujem je aj o Taliansko a Čiernu Horu. Renesanciu zažíva aj Bulharsko. Táto krajina láka predovšetkým výhodnou cenou.
Kam cestuje posledné roky najviac Slovákov na dovolenku
1. Chorvátsko
2. Bulharsko
3. Egypt
4. Česko
5. Maďarsko, Taliansko
6. Grecko
7. Tunisko
8. Veľká Británia
9. Turecko
10. Španielsko
NEMUSITE HĽADAŤ na stovkách stránok CK, v našom vyhľadávači Last minute , si vyberiete z ponúk viac ako 200 CK, stačí zadať Vaše očakávania.

Prekvapujúco dobre sa predáva Egypt, ale už za normálne ceny, nie dumpingové, ktoré by boli pod nákladmi. "V Egypte nemáme šancu predať trojhviezdičkový hotel, všetci chcú štvor- a viachviezdičkové hotely a all inclusive. Klienti sa poučili, že nijaký trojhviezdičkový hotel za 200 Eur im nestojí za problémy, s ktorými sú na dovolenke konfrontovaní. Trojhviezdičkový hotel v takomto oriente a v takej arabskej krajine, ako je Egypt, sa totiž možno vyrovná 1,5- alebo v lepšom prípade 2-hviezdičkovému.
Náročnejší klienti
Požiadavky slovenských dovolenkárov na dopravu, ubytovanie, ale aj kvalitu služieb sa teda menia. Záujem o čo najlacnejší hotel, autobusovú dopravu a minimálne služby je čoraz zriedkavejší. Dnes je v kurze doprava lietadlom, ubytovanie aspoň strednej kategórie aj služby all inclusive, kde sú v cene okrem ubytovania, stravy a nápojov aj ďalšie služby, napríklad športové, zábavné, animácie a podobne
Väčšina Slovákov šetrí na dovolenku počas celého roka. Keď už niekde sú, chcú si dopriať a mať sa ešte lepšie ako doma. Našinci v cudzine teda na peniazoch rozhodne nešetria. "Je potešiteľné, že aj naši dovolenkári čoraz viac využívajú doplnkové služby, ktoré hotely a prímorské strediská ponúkajú "Ľudia si napríklad oveľa častejšie prenajímajú autá. Požičajú si ho na deň-dva a pozrú si krajinu alebo ostrov, na ktorom dovolenkujú."
NEMUSITE HĽADAŤ na stovkách stránok CK, v našom vyhľadávači Last minute , si vyberiete z ponúk viac ako 200 CK, stačí zadať Vaše očakávania.

Ako trávia Slováci leto
- na zahraničnú dovolenku v lete cestuje zhruba 35-45 percent Slovákov
- tí, ktorí nikam necestujú, ako hlavný dôvod uvádzajú nedostatok peňazí
- najviac sa na dovolenky chodí v júli
- dovolenkári si najčastejšie vyberajú pobyty na 8 až 14 nocí
- takmer 70 % dovolenkárov smerujúcich do zahraničia trávi dovolenku pri vode, len každý desiaty si vyberie poznávací zájazd
- cez cestovné kancelárie si vyberá pobyt 50-60 % ľudí, ktorí v lete cestujú do zahraničia
- najčastejšie sa ubytujú v hoteloch (vyše 50 %), nasledujú súkromné prenajaté zariadenia
- asi tretina rodín cestuje lietadlom, necelá tretina autom rovnako tretina autobusom
NEMUSITE HĽADAŤ na stovkách stránok CK, v našom vyhľadávači Last minute , si vyberiete z ponúk viac ako 200 CK, stačí zadať Vaše očakávania.

Ako si vybrať LAST MINUTE ?
LAST MINUTE je dovolenka s výraznými zľavami z cien zájazdov, Také LAST MINUTE aké sú v ponuke teraz už dlho asi nebudú, ich výšku však môže ovplyvniť vyvoj vo svete.
Ak ste sa s kúpou dovolenky neponáhľali a plánujete na ňu vycestovať teraz, čakanie na výhodnejšiu ponuku sa vám určite vyplatilo. Zľavy pri kúpe dovolenky sú teraz 30-50% a sú totiž v mnohých prípadoch postatne vyššie ako zľavy, ktoré cestovky ponúkali pri kúpe zájazdu v niekoľkomesačnom predstihu. Tie zväčša neprekročili 20 percent, zatiaľ čo v akcii last moment sa dá zájazd kúpiť o 30 či až o 50 percent lacnejšie oproti cene z katalógu.
Zmenu preferencií dokresľuje aj výška zliav. Last minute do Grecka, Egypta alebo Tuniska sa dá kúpiť niekoľko dní pred odletom aj o plovicu lacnejšie oproti katalógovej cene.
Na konci hlavnej sezóny však mnohé cestovky ponúkajú so zľavami aj tie krajiny, o ktoré bol počas hlavnej sezony veľký záujem . Takou je napríklad Turecko, ktoré podľa cestoviek aj vďaka dobrému pomeru ceny a kvality služieb preferuje stále viac našich dovolenkárov, najmä rodín s deťmi.
Aj keď je dovolenka v tejto krajine oproti Bulharsku o niečo drahšia, služby zahrnuté do pobytu v Turecku sú zväčša komplexnejšie.
Čo najviac ovplyvňuje cenu Last minute ?
Termín dovolenky a čas kúpy zájazdu
Ubytovanie a ďalšie služby
Záujem o krajinu a jej obľúbenosť


Predpokladá, že výrazné zľavy budú aj ďalej počas septembra. Nevylučujeme ani možnosť, že by sa na záver sezóny, poznačenej ekonomickou krízou, mohli zájazdy predávať ešte lacnejšie.
Cestovnej kancelárii môžete zaplatiť viac, ako miniete pri individuálnej ceste. Neplati to pri LAST MINUTE a nie všade je však výhodné cestovať bez cestovky.
Pri výbere LAST MINUTE v Egypte, Tunisku, Turecku, ale aj na gréckych či španielskych ostrovoch väčšina klientov nerieši dilemu, či vycestovať s cestovkou, alebo bez nej. Individuálna cesta do týchto letovísk je totiž pomerne komplikovaná.
Počas septembra sa záujem o dovolenku v Chorvátsku, Taliansku či Bulharsku, kde je široká ponuka lacného ubytovania v penziónoch, privátoch a kempoch, presúva na teplejšie lokality ako Tunisko, Egypt či grecké ostrovy
NEMUSITE HĽADAŤ na stovkách stránok CK, v našom vyhľadávači Last minute , si vyberiete z ponúk viac ako 200 CK, stačí zadať Vaše očakávania.

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK