Ako si vybrať lyžovačku s wellness pobytom a na čo nezabudnuť...

Otec sa chce hlavne lyžovať, mama ležať vo virívke, deti chcú aj jedno aj druhé no hlavne rušné a zábavné stredisko... Ubytovanie, lokalita, doprava a financie sú dôležité pri výbere wellness pobytu či lyžiarskeho pobytu...
Cena
U väčšiny rodín je cena lyžovačky alebo wellness pobytu klučová. Hlavne ak sa chystate 4 či viacerí, cena pobytu sa násobí a z 15 Eur je 60. Trochu ťažšie je skombinovať kvalitný wellness hotel a dobrú lyžovačku ak mate rozpočet 30-40 Eur na osobu a noc, no dá sa to …Auo ? hľadate hotely s pristelkou a lacnejšou stravou pre deti. Tiež je dobre si zistiť cenu lyžiarských permanentiek podľa veku deti. Verte , trochu počitania Vám pri rodinnom pobyte s deťmi može ušetřit aj 200-300 Eur podľa dĺžky pobytu…Ďalšou možnosťou ako ušetriť je dať dokopy viac rodín či skupinu nad 6 osôb a pytať si ,,množstevnú,, alebo skupinovú zľavu...
Lokalita
Vzdialenosť a lokalitu je treba dobre zvážiť. Najmä je potrebné brať ohľad na deti a odhadnúť ich vek a výdrž.
Netreba nechávať nič na náhodu, nevydávať sa niekam „len tak“ a nespoliehať sa na to, že si nájdete dobrý hotel, alebo privát priamo na mieste, ani na to, že sa „nejako“ prestravujete. Ak máte staršie ratolesti, zistite si dostupnosť rôznych športových, poznávacích a iných možností v okolí.
Ideálne je vybrať sa cestovnou kanceláriou, ktorá je tu na to, aby Vám našla vhodné miesto podľa Vašich požiadaviek a potrieb. Cestovka Vám poskytne alebo ma na webe aj mapku, podľa ktorej si budete môcť sami vytvoriť zaujímavý program, napr. návštevu múzea, pamiatok výlet do jaskyne a mnoho iných turistických lákadiel.
Zabezpečí ubytovanie so stravou, zostaví program pre Vás i Vašich malých dovolenkárov, zariadi poistenie a pomôže v rôznych iných záležitostiach týkajúcich sa pobytu celkovo. V širokej ponuke destinácií, lyžovačiek, wellness a poznávacích zájazdov sa pod patronátom dobrého poradcu z cestovou isto nájde ideálne miesto pre dospelých i pre deti rôznych vekových kategórií…
Doprava
Auto, autobus, vlak alebo dokonce lietadlo? Pri tejto voľbe u väčšiny zohrávajú väčšiu úlohu finančné možnosti ako vzdialenosť. Ale aj tak by ste si mali vopred uvážiť pre a proti. Letecký zájazd Vás v konečnom dôsledku môže stáť oveľa menej ako benzín, diaľničné poplatky, parkovné, poistenie a pokuty. Určite by ste nemali cestovať autom, alebo autobusom, s bábätkami v zime na väčšie vzdialenosti, ako napr. do Talianska či Francuzska. Pre týchto drobcov môže byť takáto dlhá cesta viac ako nepohodlná, dokonca až nebezpečná! Tráviť dlhé hodiny vo vozidle, v neprirodzenej polohe v autosedačke, môže spôsobiť dlhodobé zdravotné problémy, nehovoriac o traume, ktorú si dieťa môže vypestovať z cestovania. A pre rodičov malých deti bude tiež nepríjemné cestovať s plačúcim dieťatkom na zadnom sedadle. Pri takejto forme cestovania treba vždy počítať s komplikáciami, či už zápchami, defektom, dopravnou nehodou a pod. Každým zdržaním len viac potrápite ako seba, tak aj svoje dieťa. Ak sa na takúto cestu vydáte s väčšími deťmi, skúste im ju spríjemniť zastávkami pri rôznych atrakciách, ktoré máte po ceste. Urobte si z toho zaujímavý výlet, a nie len hektický presun z bodu A do bodu B.
Ubytovanie
Ak už máte vybranú Lokalitu a spôsob dopravy na lyžovačku či wellness pobyt, prichádza na rad výber ubytovania.
Ak máte staršie ratolesti, zistite si dostupnosť rôznych športových, poznávacích a iných možností v okolí. Ak máte menšie detičky, a počas dovolenky by ste si radi aj trochu oddýchli, zistite si, či hotel ponúka detského animátora, ktorý sa o Vaše ratolesti pár hodín postará a vytvorí im pestrý program, zatiaľ čo vy sa môžete aspoň chvíľu spokojne vyvaľovať v saune, alebo pobehať zopár zaujímavých pamiatok, ktoré by najmenších isto nezaujali.
Aj keď Vám hotel, alebo cestovná kancelária zabezpečia delegáta na vybavovanie rôznych záležitostí súvisiacich s ubytovaním, alebo ako prípadného tlmočníka či sprievodcu, je dobré mať prehľad o dostupnosti služieb v okolí, najmä tých, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť – pohotovosť, lekárne.
Zamerať by ste sa mali na čistotu a hygienu, mal by byť určite dobre vykurovaný, stravovanie celodenné a mali by ste mať na výber z viacerých jedál, nie príliš exotických, aby ste sa vyhli možným črevným nepríjemnostiam. Veľmi dôležitý a všade zdôrazňovaný je pitný režim, ktorý u malých detí platí dvojnásobne! Ak si spočítate náklady na stravu pre celú rodinu na niekoľko dní a tiež nápoje (je všeobecne známe, že v exotickom zahraničí sa neodporúča piť vodu z vodovodu, ale vždy iba balenú!), tak zistíte, že Vás možno vyjde oveľa lacnejšie priplatiť za službu „All inclusive“, ktorá Vám toto všetko zabezpečí.
Ak cestujete na wellness alebo lyžovačku s malými deťmi, mali by ste si vždy vyberať čo najstarostlivejšie.
Všeobecne platí...
S bábätkami a menšími deťmi vyhľadávajte na lyžovačku či wellness destinácie skôr v Európe. Krajiny na v Europe sú nám bližšie klímou, stravou aj službami. Nad 800 km cestujte radšej lietadlom. Poskytuje Vám pohodlie a komfort, a rýchlu dopravu.
S väčšími deťmi môžete voliť aj lacnejší variant, čiže vlastnú, alebo autobusovú dopravu, pretože dlhé a únavné cesty zvládajú lepšie. Alebo naopak, drahšiu možnosť mimoeurópskej exotiky, ktorá poskytuje širšie spektrum možností programu pre viaceré vekové kategórie.

Starostliva priprava Vám ušetrí časť financií a veľakrát dobré vybraný lacný wellness pobyt prinesie lepší zažitok ako narychlo kúpený drahy, ktorý vyvoláva aj vysoké nároky...

 

 

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK