Slovenský motozraz na širave prekonal všetky doterajšie

 Piatková hlučná pozvánka kolóny viac ako tisíc motoriek, ktoré zavítali do Michaloviec, bola len predzvesťou nekonečnej motorkarskej a zábavnej šou, ktorá trvala až do nedele. Organizátori predstavili  pestrú škálu noviniek, ktorých cieľom bolo diváka nielen zaujať, ale ho aj vtiahnuť do deja.

Viac ako 4-tisíc motoriek, asi 7-tisíc motorkárov z celej Európy, cez 20- tisíc návštevníkov. Nádherné počasie, pestrý sprievodný program, veteránske aj vytuningované motorky, karaoke šou aj kaskadérska šou, dokonca motorkárska svadba, erotika aj ohňostroj. To všetko sa dalo vidieť a zažiť na 9. ročníku Motozrazu Sveta Motocyklov. Konal sa na Hôrke.



Piatkoví návštevníci si mohli na Hôrke už v piatok vychutnať hustú zmes súťaží a koncertov. Do varu ich dostal Kabát revival, sexepílom a skvelým rockom prekvapili dievčatá z českej kapely K2 a totálne šialenstvo vyvolali chlapci z legendárneho Citronu. Po erotickej prešmyčke sa polnoc niesla v znamení kultového Kiss revivalu. Ani originál by sa za nich nehanbil, v publiku vygradovali skvelú náladu, ktorá trvala až do rána.

Kolóna spanilej jazdy mala 8 kilometrov

To pravé motorkárske orechové spustila na Zemplínskej šírave šou veteránskych motoriek. Najstaršia mala viac ako 70 rokov. Stovky divákov prilákala na brehy slovenského mora aj spanilá jazda tisícov motoriek, ktorú možno vidieť na Slovensku len raz v roku. A len na tomto zraze. Motorkári poľahky prekonali vlaňajší rekord - 2 500 motoriek. Organizačný šéf zrazu Michal Tvrdý potvrdil, že tento rok prišlo až 4 020 motoriek.

"Jazdu okolo šíravy ich absolvovalo 'len' 3 800, ale aj tak prechod kolóny trval asi 20 minút. Pri návrate boli prví už na Hôrke a poslední ešte v Michalovciach, čo je asi 8 kilometrov. Šírava nám začína byť naozaj malá," zažartoval si Michal.

Kaskadéri, veterány aj tuningy

Po návrate sa kolóna ustálila v centre diania zábavnými súťažami. Potom nasledovala novinka. Pod mottom "opakovanie je matka múdrosti" organizátori divákom sprostredkovali dôsledky prílišnej nerozvážnosti. Záchranný systém modeloval nehodu auta a motorky. Kým lekár vysvetľoval, čo sa deje na "pľaci", diváci tajili dych. "A ako dúfame, si aj zapamätali, čo treba robiť. To bol účel," dodáva Tvrdý.

 

Divácky atraktívna bola aj súťaž o najkrajšiu amatérsky vytuningovanú motorku. Vyhral nádherný Viking Ľuba Rosinu z Púchova: "Urobil som ho doslovne na kolene. Pôvodný je len motor." Diváci stratili reč pri kaskadérskej šou, kde sa dvojica kaskadérov snažila porušiť všetky fyzikálne zákony. Ľudia šaleli.

Motorkársku svadbu absolvovalo viac ako 10 párov

Výbuchy smiechu vyvolala motorkárska svadba. Dvojice sa mali zaviazať na vernosť na tento zraz – v dobrom aj v zlom, s peniazmi aj bez nich, triezvi aj menej triezvi. Celkom 13 párov dostalo originálny sobášny list, sobášil ich mních alias moderátor Stano Hajdin.

Aplauz si vyslúžili aj odvážlivci, ktorí sa prihlásili do karaoke šou. Piesne Kabátov, Elánu či Michala Tučného spievala celá Zemplínska šírava. Potom prišiel na rad Bon Jovi rev., ktorý zase Šíravu roztancoval. Nechýbala Miss mokré tričko. Hodinka do polnoci patrila Rytmusovi s Tinou. Po erotickej inšpirácii nasledoval ohňostroj a diskotéka pod holým nebom až do rána.

Organizátori stále vyhodnocujú štatistiky, ale už teraz je zrejmé, že ide o divácky najúspešnejší ročník. Už chystajú program na okrúhly 10. ročník: Všeličo je už vymyslené...

 

Čítajte viac: https://korzar.sme.sk/c/5516388/najvacsi-slovensky-motozraz-prekonal-vsetky-rekordy.html#ixzz0xQGn2v87

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK