Šírava je dobré pripravená na sezonu 2011

Ing Jozef Jankaj - Zemplinská šírava aj s príchodom pravého letného počasia čaká na veľký nápor navštevníkov, kúpajúcich v bázenoch aj vode širavy večer vystriedajú zabavychtiví navštevníci z blizkého aj vzdialenejšieho okolia.Hlavne strediska KALUŽA a KLOKOČOV byvajú vyťažené a každý si môže výbrať podľa svojho gusta až po naročnejších pre ktorých je v stredisku Klokočov požičovňa vodných skutrov a rôzných plavidiel na ktorých sa da vyšantiť alebo dokonca aj zalietať 3 m nad vodou. V sobotu večer praskajú vo švíkoch SURF bar a PAŤA gril kde je výborná obsluha, živá hudba a zábava každý večer. Na Zemplinskú širavu si našli cestu aj solventnejší navštevníci, ktorí si privezu aj vodné skutre a štvorkolky. Pri návšteve strediska KAMENEC si nezabudnite dať chutný domáci langoš u majiteľa Jozef Tomka pri Surf bare, výbornú balkanskú zmrzlinu a iné pochuťky...

Na Širave je výborné kúpanie aj zadarmo

Z. Širava aj v týchto dňoch ponuka priaznivcom kúpania a plavania výborné podmienky, okrem 3 bazenov ( najväčší je v stredisku Kaluža , potom Klokočov a Paľkov) je výborná voda na plavanie aj v samotnom jazere. Ale ma to jeden hačík, treba si vedieť výbrať pláž, lebo vstup do vody a čistota vody sú dosť rozdielné. Z Širava je veľké jazero a všetká voda priteka na jednom mieste, kde sa ja usadí väčšina nečistot a kalu zo zaplavových vôd. Najčistejšia  voda je samozrejme tam kde sú kamienkové plaže čiže Medvedia Hora a pláž medzi Kamencom a Klokočovom, nenajdete tu množstvo bufetov a služieb, no výborné podmienky na plavanie. Dnes 10.8 je teplota odhadom okolo 25 stupňov čo pri teplote vzduchu cca 30 stupňov výborná kombinácia.Čistotu vody sice hodnotím subjektívne, no keď si vidim kolena či prsty nôh je to na tunajšie podmienky veľmi dobré. Vstup cez týždeň je pre peších navštevníkov na väčšinu plaži zadarmo. Na záver trochu matematiky ak ste 4 členná rodina a stravite na Širave 8 dní dovolenky ušetrite na vstupnom do bazenov cca 80 Eur. Využite ešte posledné letné týždne, využite aj veľké množstvo možnosti ubytovania na širave. Tieto informácie o čistote vody platia teraz a môžu sa za pár hodín či dni zmeniť preto si pred výletom či navštevou overte aktuálny stav.

Na Zemplinskej Širave uprostred leta vládne zábava

Či je pondelok, či piatok, v najrušnejšom stredisku Kamenec na Z. Širave najdete živú hudbu minimalne v 3 bufetoch a tiež diskoteku, podnikatelia tu lákajú hostí okrem dobrých špecialiť na grile a asi 10 druhov piva aj hudbou. Kapely a diskdžokeji tu hlavne cez vikendy máju plné ruky ,,práce,, Zábava väčšinou trva do ranných hodín, takže ak ste na dovolenke a nemusite skoro vstavať mate možnosť si užiť dostatok zábavy. Pamatam si časy ( cca 5-6 rokov dozadu keď ste živú hudbu museli hľadať a niektoré dni cez týždeň či v sobotu ani nenašli.Tiež výber jedal a nápojov je oproti minulosti (langoše a kolbasa ) oveľa širší, najdete tu aj polievky aj halušky či klasický rezeň a hlavne veľa grilovaných špecialit od syra cez šampiňony a zeleninové špizy. Na kúpanie su okrem samotnej širavy aj 3 veľké bazeny ( Kamenec, Klokočov, Paľkov ) a tiež možnosť spustiť sa na toboganoch ( Kamenec pri moteli ). Ak potrebujete doplniť letný šatník či obuv nájdete tu suveniry, hračky aj odev v cca 12 stankoch. Deti aj dospelí si pochutnajú na výbornej balkanskej zmrzline ( Kamenec ) asi 100 m od bazena. Naročnejší dovolenkári si môžu požičať vodné skutre, štvorkolky či bicykle. Pred navštevou, či dovolenkou na Širave, si pozrite kalendár podujatí aby ste neboli prekvapení masou navštevníkov a veľkým ruchom ak je tu nejaká akcia nápr. zraz motorkárov...

Tipy na vylety v okolí Zemplinskej Širavy

 Sedem rekreačných stredísk Zemplinskej Širavy je prístupných z cesty, ktorá lemuje vodnú nádrž. Každé stredisko poskytuje širokú paletu ubytovacích a stravovacích služieb. Dominantné sú najmä prekrásne priestory na stanovanie a kempovanie. Milovníci pohodlnej a vysoko štandardnej rekreácie si určite vyberú jednu z mnohých príležitostí, ktoré na strediskách ponúkajú hotely, chatové osady, bungalovy, zotavovne a súkromné penzióny. Ubytovanie na širave je široké preto nie je ťažké najsť aj lacné ubytovanie v chatách.

Okolie Zemplínskej šíravy vytvára priestor na rekreáciu aj v jesenných mesiacoch. Južné svahy kopcov a pahorkov sú husto pokryté vinicami, ktoré umožňujú účasť na tradičných oberačkách a pri výrobe vínneho moku, takého typického pre miestne dedinky. Husté a rozľahlé lesy Vihorlatských vrchov sú rajom plachej zveri. Pocit uspokojenia z prekonania seba samého poskytuje výstup na Sninský kameň a pohľad na fascinujúcu scenériu Morského oka.

TIPY na VYLETY

1, Morské oko alebo Malé morské oko

2, Sninský kameň

3, Vinné jazero (autom, na bicykli alebo aj peši )

4, Vinianský hrad

5, Luč ( Hôrka ) koniky - jazdiareň alebo aj vylet na koňoch

6, Plavba vyletnou loďou ( molo na stredisku Luč)

7, Výlet na luxusnom člne - ( kapacita 6 osôb)  cca 100 Eur /trvanie 1 hodina

8, Križ nad obcou Kaluža- krasný výhľad na okolie

9, Pstruhový rybnik pri V. Rybnici s možnosťou kúpy pstruhov 

10, Splav Laborca na raftovom člne

ubytovanie za výhodné ceny

 

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK