Sauna je dnes už samozrejmá súčasť kupeľných a wellness pobytov.

Či ide owellness pobyt na schudnutie, relaxačný pobyt alebo romantický pobyt pre dvoch, je sauna jeho neodmyslitelnou sučasťou. Hlavne v jeseni a zime nas vie nadopovať príjemný teplom a rozprudiť krv. Ak po príjemnom saunovaní si dvojica dopraje príjemnú masaž môže byť taký pobyt veľmi krásny zažitok. Saunovanie ma viacero učinkov.
Vplyvom tepla či chladu dochádza v tele k niekoľkým reakciám, ktorými sa organizmus bráni proti zmenám teploty. Vplyvom tepla dochádza k zaktivizovaniu potných žliaz a tým aj vylučovaniu potu, ktorý po celú dobu saunovania ochladzuje kožu. Na teplo reaguje aj krvný obeh, predovšetkým rozšírením ciev. Naopak chlad prinúti cievy k stiahnutiu a rýchlemu návratu krvného obehu do stabilného stavu.

Sauna posilňuje a dlhodobo udržuje športovú kondíciu.

Dokonalé prehriatie v saunovom kúpeli uvoľňuje svaly a to redukciou aktivity neuromuskulárnych zakončení. Bezprostredne po saunovaní sa síce znižuje svalová sila, ale druhý deň stúpa nad obvyklé hodnoty. Vplyvom tepla tiež narastá rozťažiteľnosť a pružnosť väziva, čo je účinné predovšetkým pri problémoch reumatického typu. Teplom sa zlepšuje prekrvenie v kĺbnych puzdrách a znižuje väzkosť kĺbneho mazu, čo má pozitívny vplyv na posilnenie svalového korzetu a podporného väzivového aparátu.


Okrem pozitívnych účinkov na pohybový aparát pôsobí saunovanie príjemne i na psychiku..

Aby saunovanie splnilo svoj účel, bolo by dobré ho okrem wellness pobytu alebo kupeľného pobytu zaradiť aspoň raz či dvakrát týždenne do bežného týždńa. Najlepšie po skončení cvičenia vo fitness alebo aerobiku či iného. Po namáhavom športovom výkone je saunovanie účelné až po dlhšom odpočinku, inak by mohlo znásobiť fyzické a psychické vypätie. Preto je lepšie počkať až do druhého dňa. Alkohol sa nedoporučuje ani pred, ani po saunovaní.

Či ide o wellness pobyt na schudnutie, relaxačný pobyt alebo romantický pobyt pre dvoch,

je sauna jeho neodmyslitelnou sučasťou. Hlavne v jeseni a zime nas vie nadopovať príjemný teplom a rozprudiť krv. Ak po príjemnom saunovaní si dvojica dopraje príjemnú masaž môže byť taký pobyt veľmi krásny zažitok.
Zhrnutie účinkov saunovania počas wellness pobytu alebo aj pri večernej navšteve sauny v blizkosti bydliska:

- zmäkčenie väziva,
- očista kože (kozmetický efekt),
- svalová relaxácia a ústup bolestí,
- úbytok hmotnosti stratou vody,
- trvajúce zníženie krvného tlaku,
- zvýšenie látkovej výmeny,
- odplavenie splodín látkovej výmeny,
- psychická relaxácia

 

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK