Návod na vyber a objednanie chaty na vikend

Nie je chata ako chata, partia ako partia, nie je akcia ako akcia. Preto je potrebné výberu chaty, v ktorej sa chceme s priateľmi na niekoľko dní zísť, venovať patričnú pozornosť.

Jednoduchý návod

Čo si hlavne overiť ...

1, dostupnosť-aké sú cesty po daždi alebo v zime

2, najbližší obchod, ak ste niečo zabudli

3, mobilný signal pre rôzne sieťe a internet

4, počet WC a sprch pre väčšiu skupinu

5, prikryvky počet, druh aj v lete može byť v lese pod 10 stupňov v noci

6, možnosť zobrať si psov, resp. mačiek

7, TV a iné zabavky

8, krb a palivo, aby ste nekupovali drahe na benzinke

9, riady, kotol na guľaš atď

10, či je v chate rozšírená  lekarnička, v aute máte ale len menší sortiment

    Ak chceme tráviť víkend hlučnou zábavou, prečo nie? V tom prípade je ale potrebné vybrať chatu, ktorá je dostatočne vzdialená od iných obydlí. A ďalšie dôležitosť - musíme tam byť sami.
    Jedná možnosť  je súkromný objekt niektorého zo zúčastnených. Jeho prítomnosť bude dostatočnou zárukou, že nebudú spôsobené žiadne hmotné škody. A keď predsa vzniknú, majiteľ sa hneď na mieste s pôvodcami dohovorí o ich náprave.
    Ak si požičiate chatu (chalupu) od nejakého rodinného príslušníka či známeho a on trvá na svojej prítomnosti, hoci do spoločnosti nepatrí, dohodnite sa s ním vopred pravidlá: mal by vedieť, že je naším zámerom baviť sa hlučne, počúvať hudbu, spievať a hlasno sa smiať.
Požiadame ho, aby do zábavy nezasahoval.   
Najčastejšia možnosť, zapožičať si chatu či chalupu prostredníctvom najlepšieho sprostredkovateľského servera.
Na internete možno nájsť veľké množstvo ponúkaných rekreačných objektov, niektoré majú dokonca aj podmienku, že si ich záujemca musí prenajať celé. Je dobré uistiť sa, že tam budete naozaj sami (aby k vám majiteľ "nepridal" rodinku nejakého svojho kamaráta). Aj v takomto prípade je dobré vedieť, či chata nie je v nejakej husto zaľudnené lokalite.

Pozor na škody na objekte.

Ak v komerčne prenajatej chate spôsobíme škodu, sú následky riešené podľa nájomných podmienok alebo zo zákona (prípadne z vašej kaucie poistky "na blbosť", teda spôsobené škody).
    Niektorí (najmä štátní) zamestnávatelia stále udržujú socialistický zvyk "podnikových" chat. Aj taký objekt si niekedy možno prenajať. Prípadné škody potom s vami vyrieši zamestnávateľ po svojom.
    Ak budeme chcieť upravovať jedlo na ohni, je potrebné vopred vedieť, či je tam ohnisko (gril, ražeň) a dostatok vhodného paliva.
    Ak máme v úmysle športovať a pri chate je ihrisko, musíme vopred vedieť, či si máme výbavu (lopty, siete, rakety) priviezť, alebo či su  k dispozícii.
    Zvážte, či na víkendové akcie dospelých brať maloletého bez ich zákonných zástupcov. Ak nemôžete zaistiť ani zaručiť, že nebude piť, fajčiť, šijete na seba - v prípade, že by to robil - právnu pascu. Keby sa stal nejaký malér, budete musieť minimalne dokázovať, že užíval zakázané látky bez vášho vedomia.

Veľký výber chat a penziónov

KISKA - ubytovanie na Slovensku KISKA - ubytovanie na Slovensku KISKA - ubytovanie na Slovensku KISKA - ubytovanie na Slovensku KISKA - ubytovanie na Slovensku KISKA - ubytovanie na Slovensku

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK