Ako si vybrať LAST MINUTE 2013 ?

LAST MINUTE je dovolenka s  výraznými zľavami z cien zájazdov, Také LAST MINUTE aké sú v ponuke teraz už dlho asi nebudú, ich výšku však môže ovplyvniť správanie dovolenkárov.
Ak ste sa s kúpou dovolenky neponáhľali a plánujete na ňu vycestovať teraz, čakanie na výhodnejšiu ponuku sa vám mohlo vyplatiť. Zľavy pri kúpe dovolenky sú teraz 30-50% a sú totiž v mnohých prípadoch postatne vyššie ako zľavy, ktoré cestovky ponúkali pri kúpe zájazdu v niekoľkomesačnom predstihu. Tie zväčša neprekročili 20 percent, zatiaľ čo v akcii last moment sa dá zájazd kúpiť o 30 či až o 50 percent lacnejšie oproti cene z katalógu.

 Najväčší výber LAST MINUTE 2013

NEMUSITE HĽADAŤ na stovkach stránok CK, v našom vyhľadavači, si vyberiete z ponuk viac ako 300 CK, stačí zadať vaše očakavania.

 

Zmenu preferencií dokresľuje aj výška zliav. Zájazd do Grecka, Egypta alebo Tuniska sa dá kúpiť niekoľko dní pred odletom aj o plovicu lacnejšie oproti katalógovej cene.
Na začiatku hlavnej sezóny však mnohé cestovky ponúkajú so zľavami aj tie krajiny, o ktoré záujem stúpa. Takou je napríklad Turecko, ktoré podľa cestoviek aj vďaka dobrému pomeru ceny a kvality služieb preferuje stále viac našich dovolenkárov, najmä rodín s deťmi.
Aj keď je dovolenka v tejto krajine oproti Bulharsku o niečo drahšia, služby zahrnuté do pobytu v Turecku sú zväčša komplexnejšie. Dva týždne pred začiatkom pobytu ponúkajú cestovky pobyty v lacnejších tureckých hoteloch so zľavami od 10 do 20 percent, vyššie zľavy sa týkjú skôr drahších hotelov.


Čo ovplyvňuje cenu ?

Termín dovolenky a čas kúpy zájazdu
Záujem o krajinu a jej obľúbenosť

• čím je o kúpu zájazdov v dovolenkovej destinácii nižší záujem, tým je vyššia pravdepodobnosť, že cestovné kancelárie znížia ceny pobytov v nej, platí to v prípade, ak na slabý dopyt nereagovali už pred sezónou a nezrušili časť kapacít,
Predpokladá, že výrazné zľavy budú aj ďalej počas prázdnin. Nevylučuje ani možnosť, že by sa počas sezóny, poznačenej ekonomickou krízou, mohli zájazdy k Stredozemnému moru predávať ešte lacnejšie. Ceny nadol by podľa neho mohol potiahnuť pokles záujmu nemeckej klientely o dovolenky. „Predpokladá sa, že z Nemecka vycestuje do Stredomoria o 15 percent menej klientov. To vytvorí v tejto oblasti veľa voľných kapacít, ktoré sa budú tamojší
Cestovnej kancelárii môžete zaplatiť viac, ako miniete pri individuálnej ceste. Neplati to pri LAST MINUTE a nie všade je však výhodné cestovať bez cestovky.
Pri výbere LAST MINUTE v Egypte, Tunisku, Turecku, ale aj na gréckych či španielskych ostrovoch väčšina klientov nerieši dilemu, či vycestovať s cestovkou, alebo bez nej. Individuálna cesta do týchto letovísk je totiž pomerne komplikovaná.

LAST MINUTE z cestovky alebo individuálna cesta ?

Pred výberom dovolenky v Chorvátsku, Taliansku či Bulharsku, kde je široká ponuka lacného ubytovania v penziónoch, privátoch a kempoch, však už dovolenkári zvažujú, či necestovať individuálne. Samostatným výberom miesta pobytu, zvolením vhodnej trasy a ubytovania ušetria hlavne tí, ktorí sa orientujú na internete a dohovoria sa tam, kam cestujú.
Cenou za úsporu peňazí môže byť menšie pohodlie počas cesty na neznáme miesto, kde nie je zabezpečená celá škála služieb. Treba sa vopred oboznámiť s dopravnými predpismi, zdravotnou starostlivosťou aj s miestnymi zvyklosťami, teda informáciami, ktoré pri organizovanom pobyte poskytuje klientom cestovka či jej delegát.
Pri ceste do Chorvátska či Talianska sa dá ušetriť na doprave, ale aj na strave, najmä ak si časť potravín priveziete. Chorvátsko zvýšilo limit na dovoz potravín z vlaňajšieho kilogramu na tohtoročných 10 kilogramov potravín na osobu. Nora Henterová z Chorvátskeho turistického združenia však vraví, že sa potraviny neoplatí voziť. Ich nákup počas pobytu pri Jadrane totiž nemusí stáť viac ako u nás, ak dovolenkári uprednostnia nákupy vo väčších reťazcoch (Konzum, Lidl). V Bulharsku sú ceny potravín tiež porovnateľné s našimi, ceny v reštauráciách i nižšie, a to podľa miesta pobytu.

 

NEMUSITE HĽADAŤ na stovkach stránok CK, v našom vyhľadavači, si vyberiete z ponuk viac ako 300 CK, stačí zadať vaše očakavania.


 

    VYHĽADAVAČ

    LAST MINUTE

     podľa Vaších nárokov

Dovolenka

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK