Ako kúpiť najlacnejšie letenky a letenky v akcií v roku 2015 ?

Chystáte sa na dovolenku, výlet či služobnú cestu? A neviete kedy výhodne kúpiť lacné letenky ? Záleží kam a akou leteckou spoločnosťou poletíte.

To sú dosť hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu.

Ak sa rozhodnete letieť do ďalekých krajín, ako je Austrália, Amerika či Afrika, tak je pre vás výhodnejšie kúpiť lacnú letenku vo väčšom časovom predstihu, nakoľko „klasické“ letecké spoločnosti, ako napríklad British Airways, Austrian Airlines, Lufthansa, ČSA a mnohé iné ponúkajú výhodnejšie ceny  letenek oveľa skôr pred odletom, a to aj 6 mesiacov, keď ich lety ešte nie sú vypredané.
Tieto spoločnosti tiež ponúkajú akciové ceny tých najfrekventovanejších liniek. Ak však chcete kúpiť lacnú letenku počas akcie, tak je to ťažké, pretože predaj akciových leteniek je ohraničený krátkym časovým intervalom na kúpu a tiež je tam podmienka, v akých termínoch sa dá letieť. Neodporúčam čakať na kúpu letenky tesne pred odletom, lebo ceny sa šplhajú do závratných výšok.
Opakom sú nízkonákladové spoločnosti (Ryanair, Wizzair, Germanwings), tie ponúkajú akcie na letenky takmer neustále, buď dajú zdarma letiskové taxy, on-line check-in, či predávajú letenky za paušálnu cenu. Tu sa neoplatí kupovať letenky vo veľkom predstihu, pretože sa môže stať že cena pred odletom môže byt oveľa nižsia, ako keby by ste ju kupovali skôr.

Táto taktika sa začína používať vo väčšine low cost spoločností. U týchto spoločností môžete ušetriť dosť veľké peniaze, ak si spravíte check in cez internet, prípadne si nepriplatíte miesto na sedenie, či sa úsporne zbalíte a nebudete si zbytočne kupovať drahú batožinu.
Letecká spoločnosť Ryanair predáva lacné letenky do rôznych európskych destinácií. Klienti sú na ňu zvyknutí, a preto ju i pomerne často preferujú pri kúpe lacnej  letenky.
Jednou z nevýhod, ktoré táto spoločnosť mala bola tá, že si klient nemohol dopredu zarezervovať sedadlo v lietadle. U väčšiny leteckých spoločnostiach je to úplne bežné a dokonca zdarma.
Preto i najčastejšou otázkou klientov, ktorí leteli touto leteckou spoločnosťou bolo: ,,Kde mám miesto v lietadle a kam si teda môžem sadnúť?“ Doteraz platí staré známe – „kto prv príde, ten prv melie“, teda skôr nastúpi, a medzi prvými si aj sedadlo vyberá. Ale nový rok 2012 prináša zmenu.
Od januára 2012 už i v Ryanairi sa kienti konečne dočkali rezervácie sedadiel. Týka sa to všetkých letov platí od začiatkom roka. Letecká spoločnosť túto novinku na svojich linkách testovala už dlhšie, nakoľko evidovala veľký dopyt po rezervácii sedadiel a očividne sa osvedčila.
Táto služba je spoplatnená sumou 10 EUR osoba a jeden smer letu a súčasne zahŕňa prioritné nastupovanie a rezerváciu konkrétneho miesta v lietadle. Miesta však je možné rezervovať len v prvých dvoch radoch, ktoré slúžia na rýchly nástup a výstup alebo sedadlá v radoch 16 - 17, ktoré ponúkajú väčší priestor na nohy.
Začiatky roka bývajú pre letecké spoločnosti najťažšie a možno aj preto sa i Ryanair rozhodol tento krok spustiť hneď od januára s očakávaním nárastu ziskov.
Naďalej zostáva v ponuke priplatenie batožiny, ako i priority boarding a iných služieb, ktoré letecká spoločnosť Ryanair ponúka na svojich internetových stránkach.

Neveríte, že letenky sa dajú kúpiť skutočne aj za jedno euro? Skúste vystriehnuť zľavy na letenky a uvidíte...
 

Akcie na letenky najčastejšie nájdete hlavne na jeseň a v zime, pretože v tomto období ľudia lietajú menej. Letecké spoločnosti sa snažia prilákať pasažierov nižšími cenami a vy si tak môžete kúpiť letenky s veľkou zľavou, niekedy dokonca za spomínané jedno euro, či letiskové poplatky. Časté sú akcie, ktoré ponúkajú dve letenky za cenu jednej.
Buďte rýchli! Zľavy väčšinou trvajú len niekoľko dní, pretože počet lacných leteniek je obmedzený a po prvých dňoch akcie už na skutočne výhodné letenky nenarazíte.

Pri kúpe akciových leteniek si nezabudnite skontrolovať, aké sú presné podmienky nákupu.

Letenky v akcii nie je možné v drvivej väčšine prípadov stornovať a za každú zmenu sa platia poplatky, ktoré často niekoľkonásobne prevyšujú cenu samotnej letenky.
V súčasnosti ponúkajú letecké spoločnosti veľa akcií na lety v zimnej sezóne, začínajú sa už ale objavovať aj zľavy na letenky na jar a v lete. Ak sa teda chcete vydať napredĺžený víkend do niektorého z európskych či svetových letovísk, alebo si zariadiť letnú dovolenku podľa vašich predstáv, využite šancu a kúpte si letenky naozaj lacno.

Zarob si na šperky, dovolenky a wellnes pobyty, návod najdeš na www.webporadca.eu

                    PRIDAJTE SA K MILIONOM ĽUDÍ A SPRAVTE SI MODERNÝ WEB ZDARMA UŽ ZA 5 MINÚT

                                             

                      ÚVODNÁ STRÁNKA, KDE NAJDETE NAJVIAC PONUK